Internationellt

Palestina

Tro och Solidaritet har ett mångårigt engagemang i Israel och Palestina. Förutom våra politiska ställningstaganden har vi nära kontakter med fredsrörelser och organisationer för mänskliga rättigheter. Vi har också i över 20 års tid varit verksamma i Gaza. Med stöd från Olof Palmes Internationella Center har vi bidragit till arbete med att utbilda palestinska ungdomar i demokratifrågor.

ILRS

Tro och Solidaritet är också medlemmar i the International League of Religious Socialists grundades 1921 i Schweiz och Tyskland. ILRS representerar tusentals socialister och troende från olika socialistiska och socialdemokratiska runt om i världen.

I globaliseringens tider, med den ökande enorma rikedomen för några få, marginaliseringen och osäkerheten för många samt de brutala attackerna mot mänskliga rättigheter, jobbar ILRS för demokratisk socialism över hela världen. ILRS förenar kampen för en solidarisk ekonomi med arbetet för ett renare klimat.

ILRS tror att som religiösa socialister har man även ett ansvar att bekämpa religiös fundamentalism och missbruk av religion som ett politiskt instrument.

Läs mer om ILRS här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ge en gåva till internationella fonden

Internationella fonden är grunden för Socialdemokrater för tro och solidaritets internationella solidaritetsarbete. Med hjälp av fonden finansierar vi egeninsatser i internationella biståndsprojekt, studieresor och annat arbete med internationella frågor. Din gåva är ett stöd för demokrati och mänskliga rättigheter, och bidrar till att skapa nya och varaktiga kontakter med människor.

Sätt in din gåva på bg 5778-8705, eller swisha till 123 263 9482. Vill du bli månadsgivare, kontakta förbundskansliet.